7 Nisan 2010 Çarşamba

Fındıklı ve Üzümlü Kek

Malzemeler :
200 gr. eritilip, soğutulmuş margarin
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu (Kek unu kabartma tozu içerdiği için kullanmadım.)
2,5 su bardağı Sinangil sade kek unu
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker köpük hale gelinceye kadar mikser yardımıyla çırpılır. Süt ve eritilip soğutulmuş margarin eklenip çırpmaya devam edilir. Kek unu ve vanilya eklenip, iyice karıştırılır. Fındık ve üzüm eklendikten sonra margarinle yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder