5 Nisan 2010 Pazartesi

Folyo Arasında Tavuk ve Kumpir





Tavuğu kılıktan kılığa sokuyoruz. Bu sefer fırında tavuğu folyoda pişirmeyi deneyelim dedik eşimle ve içinde yer almasını istediğimiz lezzetlere karar verdik. Hem hafif, hem lezzetli bir tavuk yemeğimiz daha oldu menümüzde.
İyice temizleyip yıkanmış tavuk butlarına tuz, karabiber, kekik ve kimyon serpip, tıraşlanmış sarmısakları da rastgele serpiştirince folyonun arasına, dört bir yanını da kapatarak sarın. 250 derecede ısıtılmış fırının en üst rafında bir saatte yumuşacık pişmiş, lezzetli mi lezzetli tavuklarınız hazır demektir.
Fırını yakmışken, en alt rafa da kumpir atıveriyorum. Yemekten bir iki saat sonra uyumamak için en iyi bahaneleri acıktım nasıl olsa. Ona kumpir diyorlar, hani şu dışarda satılan, içini istediğiniz malzemeyle doldurulmuş, tereyağlı bir çeşit fırında patates dolması. Kumpiri evde yapmak hiç zor değil, çocuklar için tek başına bir öğün olabiliyor. Öyle özel bir kumpir fırınına da ihtiyacınız yok. Evde hazırlanan kumpir hem çocuklara, yanlarındaki küçük misafirlerine bir ziyafet olur. Dikkat edilecek en önemli nokta patateslerin iri ve eski olması.
Patatesler yıkanıp, kuruladıktan sonra tuzlanır, alüminyum folyoya sarılır. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında bir saat pişirilir. Ilıyan patateslere iki ucundan hafifçe bastırarak ortasında açılan yarık genişletilir, biraz tuz serpilir. İsteyene tereğı da katılır. Sonra içini dilediğiniz malzemeyle doldurun. Genelde rus salatası, sosis, salam, turşu türünden harç daha çok seviliyor bizim evde. Hadi yapın da çocuklar bayram etsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder