7 Nisan 2010 Çarşamba

FRAMBUAZLI CHEESECAKE


Bu hafta sonu gelen misafirlerim için yaptığım cheesecake artınca bir kısmını ofise getirdim. Oldukça övgü aldı ve hatta övgüler bugünde devam etti. bende tarifi daha fazla geciktirmeden yazıyorum.
Malzemeler;
Taban için;
*1 paket burçak bisküvi,
*50 gr erimiş tereyağı,
*1/2 çay bardağı süt,
Üst malzemesi;
*800 gr labne peynir,
*1 su bardağı toz şeker,
*3 adet orta boy yumurta,
*200 gr krema,
*3 yemek kaşığı un,
*2 paket vanilya,
*1 su bardağı parça çikolata,
*1 su bardağı frambuaz.
Hazırlanışı;
1.20 cm'lik kelepçeli kalıbımızın alt tabanını yağlı kağıt ile kaplayalım ve fırınımızı 150 dereceye ayarlayarak ısıtalım.
2.Bisküvileri rondoda un haline getirip, erimiş tereyağını ve sütü ekledikten sonra iyice karıştıralım ve kelepçeli kalıbımızın tabanına iyice bastırarak yayıp,buzdolabına kaldıralım.
3.Labne peyniri mikserle iyice çırpalım, şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim. karışım krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker kırarak çırpmaya devam edelim ve kremayı, vanilyayı ve unu ekleyerek karışım pürüssüz oluncaya kadar çırpalım.
4.Karışıma parça çikolata ve frambuazı hafif unlayarak ekleyelim ve spatula ile hafifçe karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıba dökelim.
5.Kalıbı kendisinden biraaz daha büyükçe ve içi su dolu bir tepsinin içine oturtarak fırına verelim ve yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirelim.
6.Bir saatin sonunda fırını kapatalım ancak cheesecake i içinden çıkarmadan, fırının kapağını çok hafif aralayarak soğumasını bekleyelim.Soğuyan cheesecakei bir gece dolapta bekletmeye özen gösterin. O kadar vaktiniz yoksa en az altı saat buzdolabında bekletin ki; tadı tam olarak otursun.
7. Soğuyan cheesecake dilimlerini ben bu sefer düzgün olmaları için iple kestim. gerçekten de bıçakla kesilenden çok daha düzgün oldu. Cheesecakeinizi dilerseniz üstüne frambuaz, pudra şekeri ve çok az suyun mikserde karışımı ile oluşan frambuaz sosundan dökerek de servis yapabilirsiniz. Dilersenizde sade servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder