6 Nisan 2010 Salı

Französische Apfel-Tarte / Elmalı Fransız Tartı

4
Hamuru için
60 gr soğuk tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
minicik tuz
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı soğuk su
1 su bardağı un
3
Üzeri için
4 adet kırmızı elma
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı kayısı reçeli
1 paket krema
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kalem badem
2
Hamurun hazırlanışı
Unun ortası açılır ve tüm malzemeler ortasına koyulur.

Parmak uçlarıyla hamur yoğrulup 30 dk buzdolabında bekletilir.

Elmalar yıkanıp kabukları soyulmadan dilimlenip limonda bekletilir.

Hamur açılıp yağlanmış kalıba döşenir.

Tabanı çatalla delinir.

Elma dilimleri dizilip üzerlerine kayısı reçeli sürülür.

Üzerlerine bademler serpiştirilir.

175 c de yaklaşık 10-15 dk arası pişirilip fırından çıkartılır.
1
Tepesi için
Krema,şeker ve yumurtalar çırpılıp elmaların üzerine dökülür.

Isınmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir.

Soğuduktan sonra servis edilir.

AFİYETLER OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder