8 Nisan 2010 Perşembe

Fırında Karnabahar Kızartması


Tarifi keyf-i mutfak Elif arkadaşımızdan.
Malzemeler :
1 adet orta boy karnıbahar
2-3 adet yumurta
2-2 yemek kaşığı silme galeta unu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz , karabiber
sarımsaklı yoğurt
kırmızı pulbiber
Yapılışı :
Karnıbahar çiçeklerine ayrılarak yıkanır ve buharlı pişirme aparatı kullanılarak fazla yumuşatılmadan (15 dakika) pişirilir.
Yumurta, galeta unu, yağ, karabiber ve tuz bir kapta karıştırılır. Karnabahar çiçekleri bu karışıma iyice bulanıp yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Orta ısılı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. İsteğe göre üzerine yağda kızdırılmış ya da sade kırmızı biber gezdirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder