8 Nisan 2010 Perşembe

Fırında Karnabahar


Uzun zamandır yayınlanmayı bekleyen bir tarif. Henüz mevsimi geçmeden yayınlamak istedim.
Malzemeler :
1 adet orta boy karnabahar
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2, 5 su bardağı süt
Üzerine ;
rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Karnabahar çiçeklerine ayrılır ve yıkanır. Mümkünse buharda ya da limonlu suda fazla yumuşatmadan haşlanır ve suyu süzülerek fırın kabına yerleştirilir. Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda pembeleştirilir. Kıyma eklenip, suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Tuz, karabiber ve salça eklenip karıştırılır. Bir miktar sıcak su ilave edilip bir taşım kaynatılır ve karnabaharların üzerine yayılır.Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı margarin eritilir. 2 yemek kaşığı un eklenip, unun rengi hafif dönünceye kadar kavrulur. 2,5 su bardağı süt eklenip hızlıca karıştırılır. Kaynamaya başlayınca tuzu ayarlanır. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp kıymalı harcın üzerini kapatacak şekilde yayılır. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek önceden ısıtılmış orta 180 decece fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder