8 Nisan 2010 Perşembe

Fırında Kaşar Peynirli Ispanak

Kış sebzelerinin içinde ıspanağın benim için ayrı bir yeri var. Zeytinyağlı pirinçlisi, yumurtalı kavurması, börek içinde...Hergün önüme gelse hiç hayır demem severek yerim.
Tarifini vereceğim fırında kaşar peynirli ıspanakta bizim evin çok severek yediği bir ıspanak yemeği...



Gereken Malzemeler:
  • 1/2 kg ıspanak
  • 2-3 adet havuç
  • 1 adet (orta boy)soğan
  • 1 adet yumurta
  • içi için yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • üstüne bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz , karabiber
  • 2 kaşık sıvı yağ

Yapılışı:

  • Ispanakları sap ve kök kısımlarını keserek bol suda iyice yıkayın.
  • Bir tencerede soğanları yağda kavurun.
  • Üzerine yıkanıp orta büyüklükte doğranmış ıspanak yaprakları ve rendelenmiş havuçları koyup iyice kavurun, tuz karabiber ilave edin.
  • Soğuyan ıspanak ve havuç karışımının suyunu süzerek ısıya dayanıklı bir cam kaba alın.
  • Bir yumurta ve ufalanmış beyaz peynir bu karışıma ilave edin ve karıştırın.
  • Cam kaba düzgünce yerleştirilen bu karışımın üstüne rendelenmiş kaşar peyniri yayın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında kaşar peynirlerinin üstü kızarıncaya kadar pişirin.
  • Bu yemeği ana yemek olarak yiyebileceğiniz gibi ara sıcak olarakta yenilebilir.

(Bu tarifim eker süt ürünlerinin sizin tarifleriniz köşesinde yaklaşık iki yıldır yayınlanıyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder