6 Nisan 2010 Salı

Galeta Unlu Fırın Patates

Patates dilimlerini bir Alman kanalında görüp denemiştim..O günden beri g.unlu,mısır unlu yapıp afiyetle yiyoruz..Daha öncede bahsetmiştim sanırım.Bizde ekmek yerine patates tüketilir sıklıkla..Bu yüzden farklı patates tarifleri her zaman ilgi odağım olmuştur..Sizlerinde deneyip beğenmenizi umarım..Patates severlere tavsiye edilir..

Tüm arkadaşlara güzel bir hafta sonu tatili diliyorum..Bu arada yarın çok sıcak olacakmış,lütfen dikkatli olunuz..!
3
Malzemeler
Patates
Galeta unu veya mısır unu
tuz
dilerseniz sarımsak
2
Hazırlanışı
Patatesler yıkanıp kabukları ile diri kalacak şekilde haşlanır.

Haşlanan patatesler suya tutulup biraz soğutulur.
4
Soğuyan patateslerin kabukları soyulur ve kalın dilimler halinde kesilir.

Büyük bir kasenin içersine galeta unu dökülüp,üzerine tuz serpiştirilir.

Her bir dilim una bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

175c de yaklaşık 20 dk pişirilir.

Çıtır çıtır olmasını isterseniz, süreyi uzatabilirsiniz.
1
Fırında kızaran patates dilimlerini,tavuk veya et yanında servis edip, afiyetle
yiyebilirsiniz.Ellerinize sağlık..))

Not:Tavukların hazırlanışı ise:
Tavuklar iyice yıkanıp(suda bekletilip), tencereye konulur.
Üzerlerine kekik,tuz,pul biber serpiştirilip kısık ateşte
kızrıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder