8 Nisan 2010 Perşembe

GALETA UNLU KURABİYE


TARİFİ
MALZEMELER:
1 PAKET MARGARİN (YUMUŞAK)
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 YUMURTA (BEYAZI VE SARISI AYRILACAK)
2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 PK KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
YAPILIŞI:
HAMUR YOĞURACAĞIMIZ KABIN İÇİNE 1 PK KABARTMA TOZU KONUR 1 KAŞIK SİRKE K.TOZUNUN ÜSTÜNE DÖKÜLÜR. O KABARMAYA BAŞLADIĞINDA YUMUŞAK MARGARİN, SIVI YAĞ, YUMURTANIN SARISI, YOĞURT, TUZ İLAVE EDİLİR. BU MALZEMELER ELİNİZDE HAMUR YOĞURUR GİBİ KARIŞTIRILIR. DAHA SONRA YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLİR. KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR ELDE EDİNCE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP İÇİNE ARZU ETTİĞİNİZ Bİ İÇ (BEN PEYNİR VE MAYDONOZ KARIŞIMI KULLANDIM ) KONUP YUVARLANIR. AYIRDIĞIMIZ YUMURTANIN BEYAZINA DAHA SONRA GALETA UNUNA BATIRILARAK FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİLİR. 180 C DE PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder