1 Nisan 2010 Perşembe

GARNİTÜRLÜ LAZANYA


MALZEMELER
12 tane barilla lazanya
1 kavanoz garnitür
1 tane kırmızı biber turşusu
kaşar rendesi
başamel sosu için;
3yk sıvı yağ
3 yk un
4 sb süt
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Başamel sosla başlayalım, yağda bir iki unu kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyip tuzunu karabiberinide ilave edip pişiriyoruz.(başamel sos katı olmayacak, her zaman yaptığımızın birazcık sıvısı)Şimdide borcamın en altına bir kepçe başamel sosundan döküp onunda üstüne 3 tane lazanya yerleştirip bidaha başamel, kaşar rendesi ve garnitür koyup üstüne 3 lazanya koyup yine aynı işlemi uygulayıp, böyle böyle 12 lazanyayıda bitirip en üste kalan başamel sosu güzelce sürüp kaşar peyniri rendesi serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirip 10 dak. dinlendirdikten sonra servise hazırdır lazanyamız;) Bildiğiniz gibi daha çok kıymalısı yapılıyor, mantarlısıda, kabaklısıda güzel olabilir artık hangisini sever yada isterseniz;) yiyenlerden tam not aldı;) çok beğendiler.....lazanyayı kim sevmezki.....
Afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder