7 Nisan 2010 Çarşamba

GÜL BAKLAVASI


GÜL BAKLAVASI (aliminyum tepside yapın)
1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı yoğurt 3 yumurta,300 gr.tereyağ 1 çay kaşığı tuz,200 gr. dövülmüş ceviz 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı limon suyu 1 paketten az eksik kabartma tozu aldığı kadar un açmak için: nişasta ve un karıştırılır.

ŞERBET:8 su bardağı şeker 5,5 su bardağı su 1 limonun suyu

YAPILIŞI:Ele yapışacak şekilde hamur yapılır.Yoğururken elinizi sıvı yağ ile ıslatarak yoğurun.10 dakika hamuru bekletin.küçük ceviz büyüklüğünde bezeler alın.Her bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın açarken nişastayla un karışımndan serpin.ince açılmış bezeyi 4'e bölün her parçayı 4 kenarından içeri doğru büzdürün ortasına dövülmüş ceviz koyun büzük kenarlardan cevizin üzerini örtecek şekilde kapatın.tüm bezelere aynı işlemi yapın. tepsiye sıksık dizin.tereyağını eritin tepsideki baklavaların hepsinin üzerine gelecek şekilde dökün. fırına verin.piştikten sonra soğuk şerbeti dökün. baklavalar sıcak şerbet soğuk olacak. şerbet için tüm malzemeleri kaynatın kaşığın ucundan akmıyorsa kıvama gelmiş demektir. afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder