5 Nisan 2010 Pazartesi

GÜLLÜK GÜLİSTANLIK BİR KAHVALTI ÖYKÜSÜ


masamı tam düzenleyemediğim için üzgünüm :(




ekmek çeşitleri
gülümün kuru erik ve limon şekerlemeli - üzümlü keki
Gülümün çok sevdiği Frambuazlı çikolata parçalı tiramisu
peynir tabağı


havuç- kabuklu ayva - portakal reçellerim
muzlu pancake- sade krep ve patates kavurması
ömerliden gelen salatalıklar ve karadeniz turşu kavurması
pastırmalı, kıymalı, patatesli gül börekleri
muzlu pancake
Frambuazlı tiramisu
Gülümün getirdiği erikli limon şekerlemeli üzümlü kek
Nazik jestin için çokk teşekkür ederiz Gülüm
BEN !!! :)
Yollarına güller döktüm :)))))




BAHARIN ilk günü bugün VE BEN ÇOK KEYİFLİYİM. Hem postumu yazıyor, hem mis gibi karanfil taneleriyle bezeli çayımı içiyor, bir yandan da mutlu mesut yazıyorum.
Masamda bahçeler dolusu güller, papatyalar, arasında tüm olanları sıraya koymaya çalışıyorum.
CEMRELER BİRER BİRER DÜŞmekteyken, dışarıda serincenede olsa güneşli ilk baharın ilk havası varken, galiba birazda kabıma sığamıyorum.

Her mevsimin çiçeği ayrıdır , ama her mevsim görebileceğiniz çiçeklerde vardır.
İşte o çiçeklerden biri için, biraz telaşlıda olsam, nasılsa aileden, nasıl olsa benden bir yürek, nasılsa ben gibi olan bir dostu ağırlamak var günün getirisinde. İşte ' o gün ' ben bir gül ile karşıladım baharı.

Bu karşılama için, masal kahramanım da mutfağımızda bana yardım telaşında. Önce ben gibi çok steril şekilde, ellerinde eldiven, tazecik portakallarımızı sıkıyor, sonra tarif ettiğim gibi varolsun, krep ve pancake hamurlarımı ÇIRPIYOR, hazırlayıp streçliyor. Meyveleri - sebzeleri tek tek özenle yıkayıp dilimliyor tabağa diziyor. tabakları da masaya koymama yardım edip, tekrar mutfağa dönüyor , son yardım olarakda reçelleri tabaklara alıp tekrar masaya yerleştiriyor, sonra kendi hazırlıkları için yanımdan ayrılıyor, 15 dakika sonra yanağımda bir öpücük ile veda ediyor.

2 numaralı karadutum ise ,bir gün öncesinden listelediğim ricalarımı yerine getirmek için hemen evden çıkıyor. Döndüğünde ise, elindeki paketlerden yayılan kokuları gözlerimi kapayıp, taaaa içime kadar çekiyorum. sıccccacık simitler, francala ve tahıllı ekmekler,sandöviçler arzı endam ediyor evin içinde. O' da önce ellerini yıkıyor, sonra aldıklarını , Özenle ekmek sepetine yerleştiriyor benim ballı kara dutum.
Ben sadece kepekli çubukları ve halkaları ekliyorum içine ..... sonra O' da hazırlıklarına devam edip mini kahvaltsını bitirip, yanağımda onunda öpücüğü ile okuluna doğru ayrılıyor masalımızdan.
Artık başbaşayım çok sevdiğim mutfağımda. Saate bakıyorum !! Zaman okadar az ki !!!!
PATATESLİ KIYMALI- KAŞARLI PASTIRMALI Gül börekler fırına sürülüyor, bir yandan muzlu pancakeler, sade krepler pişiyor jet hızıyla. hemen ardından patates kavurması ve turşu kavurması da hazırlanıyor.
o esnada Benim ve masanın son hazırlıkları tamamlanıyor.. evi bir anda mis gibi böreklerin , keklerin kokuları tekrar sarıyor. pişenler servis tabaklarında artık sahibini bekliyor.
Ömerli'deki çiftlikten gelen mis gibi maydanozlar, salatalıklar, şile'den gelen folluk yumurtaları, benim havuç - ayva ve portakal reçellerim, tatlı olarakda frambuazlı çikolatalı tiramisum ve kekim de hali hazır sırasını beklemeye koyuluyor. Artık çayıda demledim, eli kulağındayım.
En son masaya, masal kahramanımla beraber aldığımız, sarı ve bordo renkli gülleri yerleştiriyorum, hani ,o benim daima çok sevdiğim sapsarı gülleri bir müddet seyre dalıyorum.
Bazılarından müsade istiyorum, Bir kısmı gönüllü oluyor hemen kapı önlerine serpiliyor, bir kısmı pastalara , servis tabaklarına, hatta çay fincanlarına BİLE atıyorum :) hepsi mutlu oluyorlar, gördüklerimede en çok ben seviniyorum.

Bir adet gül masaya misafir tabağına, bir adette misafirime verilmek üzere başlıyorum beklemeye ve çok geçmiyor ki zil çalıyor..... kapıyı yavaaaşça açıyorum, !!!! Gül'ü görmeyi beklerken, aaaa bu gül değil ki ! ? bir papatya tarlası giriyor evime adım adım :)))))))
kucak dolusu papatyalarla ,sevgili çok kıymetli misafirim
DAMAK TADI MASALIMIZA konuk oluveriyor.
Harkulade bir kek ve diğer zariflikleri ile beraber sakince ama GÜLÜMSEYEREK içeriye giriyor..
sarılıyor sarılıyor sarılıyorum- z ........

HER YER GÜL BAHÇESİ. Ama en gerçeği İSE tastamam karşımda, başlıyoruz muhabbete...... ikimizde sağlık sebebiyle yıllık bakımdayız :( pişenler ve onca yapı lanlar aslında evin kara dutlarına oluyor :) !!!
bize maksat muhabbet olsun , gönüllere dolsun...tabaktan ziyade, gelsin çaylar, gitsin çaylar.

papatya güle bakar, güller papatyalara.... nede güzel bir bahar başlangıcı böyle.
çaylar içilir, sohbete keyif katılır, kısacık saatlerin kıymeti çok iyi bilinir

amma velakin bir iş günüdür veda vakti tez gelir :(((( ( ne güle doyulur, ne baharlara, yazık üzülür papatyalar bu vedaya.....

zaten cancanadır onlar, fazla üzülmeye gerek yoktur , diğer randevu hemen sözleniverir dillerde.. sımsıkı sarılırlar, biri papatyadır biri gül, daha niceleri BU MEVSİMLERDE öpe koklaya yaşanacaktır .

nede güzel bir bahar günüdür,

ama yinede her mevsimin en güzel çiçeği güldür.
artık bir dut masalı da , mutlu bir bülbüldür :)

HEPİNİZE BAHARIN BU İLK GÜNÜNDEN SEVGİLER,
GÜLLER, PAPATYALAR SUNUYORUM....
ÖMRÜNÜZ YAŞAMINIZ BAHAR OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder