5 Nisan 2010 Pazartesi

Güveçte Etli Türlü




Arşivde mutlaka olmalı sözü uzatmaya gerek yok. Sıkışılmış zamanlarda kurtarıcı, bir o kadar da doyurucu ve göz dolduran bir yemek. Dolapta sebze namına ne kalmışsa, bir ondan, iki ondan, ama benim için mutlaka koyun eti, yağlı ve ince kemikli yerlerinden. En alta eti dizmeli, üzerine sebzeler pişme sırasına göre kat kat sıralanmalı, her kata mutlaka birkaç diş sarımsak serpiştirmeli, en üste bir parça salça. Tuzunu sonraya bırakmalı,güvecin ağzı folyoyla kapatılıp, mümkün olan en kısık ateşe oturtulmalı. Kokusu ben pişiyorum diye seslendiğinde ağzı açıp suyu kontrol edilmeli. Eksik ise azıcık sıcak su ekleyip, tuzunu da serpmeli.Biraz daha pişmesine, içeriğin tamamen bütünleşmesine fırsat vermeli. Yanına da basit bir pilav yaptınız mı işiniz bitmiş demektir. Elinize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder