7 Nisan 2010 Çarşamba

HAMAYILI BÖREK



Yiyen milföy hamurundan yapıldığını sanıyor öyle güzel kabarıyolar ki.. Yapılışı biraz karışık gibi gözükse de aslında çok basit. Emine Bederin eski bir tarifi Pelin arkadaşımın bloğunda görünce bende ekleyeyim arşivime dedim. Kıymalısı da çok süper oluyor. İsterseniz buzluğa atın hazırda beklesin ne zaman isterseniz çıkarın pişirin;)
MALZEMELER:

3 Yufka
1 Çay bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı süt
1 Yumurta( Akı içine sarısı üstüne)

İÇİ İÇİN:

Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydonoz
1 Yumurta beyazı

YAPILIŞI:
















Önce içini hazırlayalım. Peyniri rendeleyelim, maydonozu kıyalım. Bunları karıştırıp içine de yumurtamızın akını ekleyip karıştıralım. Diğer yandan böreğimizin sosunu hazırlayalım. Sütle yağı karıştıralım. İlk yufkamızı tezgaha serelim. Üzerine sosumuzu sürelim. İkinci ve üçüncü yufkayı da böyle yapıp kenarlarını içe doğru katlayalım ve bir kare elde edelim. Artan sosumuz varsa onuda sürelim ve üzerine içimizi iyice yayalım. Dört kenarını içe doğru katlayalım (zarf gibi olacak). Katladığımız üçgenleri önce birleşme yerlerinden keselim. Ortaya dört üçgenimiz çıkacak. Sonrada bu üçgenlerimizi ikiye keselim. Sonra tekrar kestiğimiz üçgenleri ikiye keselim. Bu şekilde 16 tane böreğimiz oluyor. Yani her büyük üçgenden dört tane küçük üçgenimiz çıkıyor. Acıcık kafa karıştırdım sanırım ama geometri bilgilerinizi hatırlatmış oldum galiba:)) Sonra üçgenlerimizi buzluk poşetimize birbirine değmeyecek şekilde yerleştirelim ve 6-7 saat buzlukta bekletelim. Buzluktan çıkartıp yağlı kağıt serilmiş kağıdımıza dizelim üzerine yumurta sarısını sürelim ve 180 derecede pişirelim. Şimdiden kabarmaya başladılar bile:)) Afiyet olsun..sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder