6 Nisan 2010 Salı

HAMSİ KUŞU:



Hamsinin en lezzetli ve en zahmetli hallerinden biri. Eğer hamsi seviyorsanız bu tadı da tatmalısınız. Gerçi hamsi kuşunu farklı tarifleri var. Bir kaç tanesine denk geldim ama en güzeli bu bence. Bir de kendiniz deneyin kararı kendiniz verin;)Aman ha kalabalık misafirinize yapmaya kalkmayın bunu kendi ev halinizle yapın. Yoksa sonu aşırı yorgunluk ve pişmanlıkla sonuçlanabilir:))

MALZEMELER:
1 Kilo yıkanmış, ayıklanmış hamsi
1 Küçük kuru soğan
1 Küçük domates
1-2 Sivri biber
Çeyrek bağ kadar maydonoz
1 Kase mısır unu
1-2 Yumurta

YAPIŞILI:

Önce hamsilerimizin içmalzemesini hazırlayalım. Bunun için domatesi, soğanı, biberi, ve maydonozo küçük küçük doğrayalım. İçine tuz ve kara biber ekleyip karıştıralım. Ardından tavamıza yağımızı koyalım kıza dursun. Bir kasede de yumurta mızı çırpalım. Temizlenmiş ve açılıp kılçıkları çıkartılmış bir hamsimizi alalım içine içimizi koyup bir hamsiyi üzerine kapatalım. Elimizde dağılmayacak şekilde tutup önce yumurtaya sonra da mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder