8 Nisan 2010 Perşembe

HAMSİLİ ÇİRİTTA
















Karadeniz yöresinde yapılan ve çok beğenilen omlet türü.
Malzemeler
1 çorba kasesi tuzlu hamsi
1 bağ pazı
1 bağ taze soğan
5-6 tane domates yaprağı
yarım demet nane
2 tane domates
1 su bardağı beyaz un
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
pulbiber
karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Sebzeleri yıkayıp ince ince doğrayın. Diğer malzemeleri ekleyin. Gerekirse biraz daha un ilavesi yapın. Boza kıvamında bir hamur olmalı. Teflon tavada bir çorba kaşığı kadar sıvıyağı kızdırın. İki kepçe harçtan tavaya döküp arkalı-önlü pişirin. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder