5 Nisan 2010 Pazartesi

HAMSİLİ PİLAV



















MALZEMELER:
1 kg ayıklanmış hamsi
1/2 kg pirinç
1 adet soğan
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı yenibahar
1 demet dereotu
1 demet maydonoz
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Pirinci tuzlu ılık suda 1 saat bekletip yıkayın.Arzu ettiğiniz miktarda zeytiyağında soğanları kavurun.Fıstıkları atıp pembeleştirin.Pirinci de ekleyip bir kaç kez çevirip kuş üzümlerini ekleyin.Pilavın suyunu ekleyin.Baharatları ekleyip pişirin.Soğduktan sonra maydonoz ve dereotunu ilave edip karıştırın.Teflon bir fırın tepsisini yağlayın.Ayıklanmış hamsileri dizin.Pilavı üzerine dökün.Üzerini tekrar hamsiyle örtün.Önceden ısıtılmış 170C fırında 30-35 dk kadar pişirin.Bir servis tabağına çevirerek servis yapın.Benimki çıkmadı,ben tepsiden yaptım :)Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder