8 Nisan 2010 Perşembe

HASRET







Tarif Ayse Tuter'den.
Malzemeler ;
200 gr tahin helvasi
1 poset krem santi(1 bardak sut ile hazirlanir.
2 su bardagi sut, 1 cay bardagi seker
2 kasik un, 2 kasik nisasta
1 yumurta sarisi, vanilya
1 limon rendesi


Ustunun Suslemesi Icin ;
3 kasik seker
2 kasik su
1 cay bardagi susam

HAZIRLANISI;

2 bardak sut,un,nisasta, seker, yumurta saris karistirilarak pisirilir.Daha sonra bu karisim mikserle cirpilir ve sogutulur. Soguduktan sonra hazirlanan krem santi ilave edilirek tekrar mikserle karistirilir.Helva ufalanir ve karisima eklenir.Karisim kasikla hafif karistirip kaliba konur 2 saat buzlukta bekletilir.
Uzeri icin seker ve susam teflon tavada agir agir kavrulurak icersine 2 kasik su ilave edilir ve kavrulan susamlar pisirilir ve son olarak karemelize olan susamlar tatlinin uzerine serpilir.
Afiyet olsuuuuun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder