7 Nisan 2010 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇUBUK KURABİYE
















Malzemeler
250 gr tereyağ
80 gr pudra şekeri
3 yemek kaşığı pirinç unu
300 gr un
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı limon suyu
üzeri için
50 gr bitter çikolata
Yapılışı
Tereyağını mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pirinç unu, un, limon suyu ve hindistan cevizini ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar alıp 15 cm uzunluğunda rulolar yapın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısınmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıttan külah yapıp çikolatayı içerisine doldurun. Soğuyan kurabiyelerin üzerine çizgiler yapın. Donması için serin bir yerde bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder