6 Nisan 2010 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ , PIRASALI KİŞ




HİNDİSTANCEVİZLİ PIRASALI KİŞ ( nunu marka )

HAMURU :

1 PK DR OETKER sade kekun (içinden 1- sb ayırın, fazla geliyor hamura )
50 gr tereyağ ( orjinali 200 gr kadar margarin !! )oda sıcaklığında
1/2 çb sıvıyağ
3 küçük yumurta
HARÇI :

6 Körpe pırasa - 1 soğan - 1 çk tereyağ - 2 yk sıvıyağ - yarım çay kaşığı karabiber
2 yk süt -1 çk tuz - 1 dolu yk hindistan cevizi - 1 sb rendelenmiş kaşar peynir.
1 pk krema ( ben kullanmıyorum artık, ama verdiği lezzet tartışmasız enfestir )
YAPILIŞI

Kekun içine yumurta, yağlar,ilave edilip yoğurulur.Üzeri örtülüp biraz dinlendirilir.

Bu arada pırasalar boyuna kesilip incecik dilimlenir,
yağlanmış tavada sırasıyla soğan- pırasa - baharatlar - süt- krema- hep beraber yakmadan sotelenir.ılınmaya bırakkılır.

26 VEYA 32 LİK tart kalıbıınzı yağlayıp dinlenen hamurunuzu yayınız. kenarlar yüksek olacak her zamanki gibi.( benim kalbım gördüğünüz gibi en büüyüğü idi )
daha sonra iç harcını koyup 180 * de pişiriniz.
Fırından çıkınca hemen aşar peynirlerini seriniz.Sıcak yenmesi tavsiye olur !!!


Bu tarif çok SEVGİLİ BİRİCİK ARKADAŞIM BELGİN.S ' YE aittir.Kimseyi üzmeyen bu tarif tam birebirdir. Hindistan cevizinin pırasayla buluşup nasıl bir lezzeti ortaya çıkarttığını yemeden bilemeyeceksiniz..Pırasa severlere duyurulur..

AFİYET OLSUN ARKADAŞLAR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder