7 Nisan 2010 Çarşamba

HİNDİSTANCEVİZLİ KEK

hindcevizli kremalı kek 003 Buraya tıklayarak görebileceğiniz soframda yer alan tatlı ikramlarımdan biri de hindistancevizli kek idi. Ancak anlayamadığım bir sebepten dolayı yanları ve üstü fazlaca kızardı.Hatta yandı bile diyebilirim.Yanan ksımları bıçakla kesip attıktan sonra kremayı sürdüm. Bu aksilik dışında muhteşem bir lezzet olduğunu söyleyebilirim. Dilerseniz siz krema kullanmayabilirsiniz. Ama inanın krema ile tadı çok daha güzel oluyor.
Malzemeler;
*4 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
*2 su bardağı şeker,
*250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında olmalı)
*2 çorba kaşığı dolusu portakal kabuğu rendesi
*1 su bardağı portakal suyu,
*1 paket kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
*3 su bardağı un
*1 su bardağı hindistan cevizi,
Kreması için;
*400 gr sıvı krema,
*1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi,
*2 veya 3 çorba kaşığı pudra şekeri.
Hazırlanışı;
1.Tereyağı ile şekeri iyice karışıp, krema gibi oluncaya kadar çırpın.
2.Karışıma sırası ile yumurta,portakal suyu ve kabuğunu ekleyin.
3.Unu, kabartma tozunu, vanilyayı beraber eleyin ve karışıma katıp, spatula ile havalandırarak karıştırın.
4.En son hindistan cevizinide karıştırıp, 24-25 cm'lik kelepçeli kalıbınıza dökün.(Kelepçeli kalıbınızın altını yağlı kağıt ile kaplayın, yanlara hiçbir şey sürmeyin)
5.Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında pişirin.(Pişip pişmediğini kürdan batırarak yoklayın )
6.Pişen keki fırından çıkarın ve soğutun.
7.Kremayı, pudra şekeri ve limon kabuğu ile sertleşinceye kadar çırpın.
8.Soğuyan keki ortadan ikiye kesin ve kremanın yarısını oldukça bol bir şekilde araya sürün. Sürerken yanlardan dışarı taşmaması için kenarlara fazla sürmeyin.
9.İkinci kek katını çok fazla bastırmadan yerleştirin ve kalan kremayı yine yanlardan taşmayacak şekilde üste sürün. Dilerseniz üstünü portakal veya limon kabuklarıyla, birazda hindistan cevizi serperek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not;Bu kekin tadı, pişirdikten altı saat sonra çok daha güzel oluyor.
hindcevizli kremalı kek 009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder