6 Nisan 2010 Salı

Hindistancevizli-Portakallı Kek

Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
4 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker çırpma kabına alınıp, mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sıvıyağ, portakal suyu ve kabuğu eklenip karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir. Hindistancevizi eklenip iyice karıştırılır ve margarinle yağlanmış kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder