6 Nisan 2010 Salı

HİNTPARE














MALZEMELER:
250 gr tereyağ(ben margarin kullandım)
2 su.bar.hindistan cevizi
1 çay.bar.şeker
3 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
aldığı kadar un(yaklaşık 4,5 su.bar)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
krem şany ve damla çikolata
ŞERBET:
4 su.bar.şeker
4su.bar.su
çeyrek limon dilimi
YAPILIŞI:
Malzemelerden yumuşak bir hamur yapılır(yaklaşık 20 adet çıkıyo)hamurlardan parçalar alınıp ortasına parmakla bastırıp çukurlar oluşturulur,küçük bir kapakta kullanabilirsiniz.Üzerine yumurta sarısı sürülüp ,önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir.Şerbet pişirilip soğutulur,fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine dökülür.
Tatlılar soğuyunca ortasına krema tulumbası ile krem şanty sıkılır,çikolata ile süslenir..

Çok güzel bir tatlı bu,krem şanty den dolayı buzdolabında bekliyo dolayısıyla soğuk oluyo,farkı bu bence:))

BU TATLININ TARİFİNİ ARKADAŞIM FİRDEVS TEN ALDIM,ODA OKTAY USTADAN ALMIŞ:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder