6 Nisan 2010 Salı

Hurmalı Kek


Bir yemek dergisinden denediğim harika bir kek.

Malzemeler :
1 su bardağı hurma (Kabe hurması)
1/2 paket tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı bal
2 çay kaşığı mahlep
1/2 çay bardağı kıyılmış antep fıstığı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzerine;
pudra şekeri, antep fıstığı

Yapılışı :
Hurmalar çekirdekleri çıkartılıp, küp şeklinde doğranır. Üzerlerine un serpilerek bir kenara alınır. Çukur bir kapta tereyağı ve pudra şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar da karışıma eklenip çırpmaya devam edilir. Bal, mahlep, antep fıstığı ve hurmalar ilave edilip karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Hamur margarinle yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. (Kekin pişip, pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir.) Soğuyan kek kalıptan çıkarılır ve üzerine pudra şekeri elenip, antep fıstığı serpilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder