8 Nisan 2010 Perşembe

İç Pilav






İÇ PİLAV:
1 kase pirinç yarım saat önceden sıcak suyla ıslatılır.
100 gr kadar tavuk ciğeri haşlanır.
Tencereye 1 adet kurusoğan ince doğranır
1 kaşık tereyağı, 4 _5 çorba kaşığı zeytinyağı( veya sıvıyağ)eklenir
1 dolu çorba kaşığı çam fıstığı eklenerek soğanla kavrulur.(soğanlar yanmasın)
yıkanan pirinçler eklenir kavrulmaya devam edilir.
Tuz, bir tatlı kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı kuş üzümü eklenir bir kez karıştırıldıktan sonra suyu eklenir.( benim pirincim Osmancık Bafra pirinci bire bir su kaldırıyor. pirinciniz ne kadar su kabul ediyorsa o kadar su ekleyin)
suyu ekledikten sonra tavuk ciğerini de ekleyin.tencerenin kapağını kapatın. sıcak su eklediyseniz  hemen kaynamaya başlar .  sadece 15 dakika kısık ateşte tutulur.daha sonra demlenmesi beklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder