8 Nisan 2010 Perşembe

İÇLİ PİLAV
















Malzemeler
2 su bardağı pirinç
350 gr kuzu ciğer
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım demet dereotu
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
karabiber
yenibahar
tarçın
Yapılışı
Pirinci sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ciğerleri küp küp doğrayıp iki yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. İçerisine dolmalık fıstıklarıda ekleyip pembeleşmesini sağlayın. Yıkayıp süzüğünüz pirinçleri dolmalık üzümleri ekleyip kavurun. Tuzunu ve baharatlarını katıp 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Pilavı ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış dereotlarını ve kavurduğunuz kuzu ciğerini ekleyip harmanlayın. Pilavın üzerini havlu bir peçete ile kapatıp 15 dakika demlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder