5 Nisan 2010 Pazartesi

İki Renkli Kek

İki Renkli Kek

Bugün benim küçük kuzunun doğum günü,4 yaşını bitiriyoruz artık.O yüzden hem ev hemde dışarıda koşturup durdum.Ramazana denk geldiği için yemekten sonra bir çay keyfi ve minik bir kutlama bekliyor bizi. Yaptıklarımı sofrada fotoğraflamak isterdim ama benim evde bu pek mümkün olmuyor.Sofra düzeni iki çocuk tarafından sürekli sabote ediliyor çünkü.O yüzden kek'i hızlıca fotoğrafladım.Fotoğraf çok güzel değil ama yinede eklemeden duramadım :)Daha önce yaptığım Gökkuşağı keki ile tarifi hemen hemen aynı sayılır.

Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tane havuç
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
1- Yumurta ve tozşekeri şeker eriyene kadar iyice çırpın.İçine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.
2- İçine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip ,malzemeler birbirine karışana kadar çırpın.
3- Kek hamurunu ikiye bölün.Bir kısmına kakao ve tarçını karıştırın .Kalan kısmınada bir tane havucu rendeleyin.Havuçlu karışıma kırık ceviz parçalarını ekleyip karıştırın.
4- Yağlanmış (yumuşak tereyağı ile yağladım) kek kalıbına önce kakaolu karışımı daha sonra havuçlu karışımı dökün.
5- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.Kek kalıbını fırından çıkardıktan sonra on dakika bekletip servis tabağına alın.

Afiyet Olsun...

İki Renkli Kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder