8 Nisan 2010 Perşembe

İncirli Muhallebili Kek


















Malzemeler
7 adet incir
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Muhallabisi için
1 litre süt
2 çorba kaşığı nişasta(tepeleme dolu)
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet krem şanti
Sosu için
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı neskafe
1 çorba kaşığı şeker
Yapılışı
İncirleri yıkayıp üzerine çıkacak kadar su koyap 5 dakika bekletelim.
Daha sonra incirleri küp küp doğrayalım.Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp 3_4 dakika çırpalım incir ve cevizi ilave edip karıştıralım daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Fırın kabını yağlayıp hamuru boşaltalım önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında keki pişirelim.
Muhallrbi için
Süt,nişasta,un,limon kabuğu rendesi ve şekeri tencereye alıp iyice çırpalım ve ocağa alıp koyulaşana kadar karıştıralım ve ocaktan alalım mikserle 2_3 dakika çırpalım.
Muhallebi ılık hale gelince içine toz şantiyi ilave edip 2 dakika daha çırpalım.
Kek fırından çıkınca su,şeker ve kahveyi karıştıralım kaşıkla kekin üzerine gezdirelim.Kekin üzerine muhallebiyi  dökelim bol ceviz serpip dolapta 4 saat dinlendirip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder