8 Nisan 2010 Perşembe

Ispanaklı Gül Böreği

Malzemeler :
3 adet yufka
3 adet patates (haşlanmış)
500 gr. ıspanak
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
150 gr. kıyma
1/2 yemek kaşığı salça
1 fiske tuz, karabiber, pulbiber
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurtanın sarısı
Sos için;
1/2 su bardağı süt
1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
Yapılışı:
Haşlanmış patatesler rendelenir. Soğan yemeklik doğranıp pembeleştirilir ve kıyma eklenip bir süre kavrulur. Ayıklanıp yıkanan ve doğranan ıspanak eklenerek 2 dakika daha kavrulur. Yarım çorba kaşığı salça, tuz ve baharatlar ilave edilir. Maydanoz da eklenip 1 dakika daha kavrulur, ateşten alınır. Patates rendesi eklenip karıştırılır. Yufkalar temiz bir zemine üst üste serilip + şeklinde kesilerek dört eşit üçgene bölünür. Yufkaların üzerine süt ve sıvıyağ karışımı fırça yardımıyla sürülür. Her üçgen parçanın geniş kenarlarına hazırlanan iç malzemeden yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo kendi etrafında döndürülerek şekil verilir. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder