7 Nisan 2010 Çarşamba

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ


MALZEMELER:
500 gr Un
Tuz
Su
Tereyağ
İÇİ İÇİN:
Yarım kilo ıspanak
3 Çorba kaşığı sıvı yağ
2 Adet soğan
Tuz, karabiber

Önce unumuzla suyumuzu tuzumuzu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.Hamurumuzun üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika kadar dinlendiriyoruz.Diğer tarafta soğanları doğruyoruz yağda soteleyip ıspanaklarımızıda ekleyip pişiriyoruz.Tuzumuzu ve biberimizide ekliyoruz.Diğer yandan dinlendirdiğimiz hamurdan küçük bezeler yapıp aralarına birer parça tereyağ koyup bir yarım saat daha hamuru dinlendiriyoruz.Açabildiğimiz incelikte elimizle yada merdaneyle açıp içine içimizden koyuyoruz.Hamurumuzu rulo yaparak kıvırıyoruz.Yağlanmış tepsimize koyup üzerine eritilmiş tereyağ gezdiriyoruz.180 derecede pişiriyoruz.Çok lezzetli bir börek hamuru açamam diye dert etmeyin. Elinizle bile açsanız hemen açılıyor.Çok yumuşak bi hamur olduğu için hemen şekil alıyor.Ben küçük bezeler yaptım ve tabak büyüklüğünde açtım gayet basit ve kolay oldu.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder