2 Nisan 2010 Cuma

ISPANAKLI KURABİYE



MALZEMELER
125 gr tereyağı
yarım sb nişasta
1 sb şeker
2 yumurta ( 1 yumurtanın akı üzerine sürülecek)
1 kabartma tozu
1 vanilya
yarım sb çiğ ıspanak püresi
aldığı kadar un
YAPILIŞI
Öncelikle tereyağını şekeri iyice yoğurup daha sonra yumurtayı ve diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz, şekillerini verip tepsiye dizip üzerlerine yumurta aklarını sürüp( fındık içide koyulabilir) önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz, ve tarçınla pudra şekerini karıştırıp üzerlerine serpiştiriyoruz, tadı enfesti, hatta soğuduktan sonra dahada enfesti;)
Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder