6 Nisan 2010 Salı

ISPANAKLI POĞAÇA


MALZEMELER:

1 su bardağı eritilmiş margarin

1 yumurta

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

20 gr yaş maya

1/2 su bardağı ılık su

iç malzeme:

Yarım kg ıspanak

250gr lor peyniri

2çorba kaşığı sıvıyağ

tuz

YAPILIŞI:

Mayayı yarım su bardağı ılık suda eritin.Una mayalı su,yoğurt,yumurtanın akını,sıvıyağ ve margarini ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Ispanakları yıkayıp doğrayın ,yağda kavurun.Lor peyniri ve tuzu ekleyip karıştırın.Mayası gelen hamurdan bir parça alarak elinizde açıp,ortasına hazırladığınız içten koyarak yarım ay şeklinde kapatın.Çırpılmış yumurta sarısı sürün ,susam serpin.Önceden ısıtılmış180C fırında 20dk kadar pişirin.Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder