7 Nisan 2010 Çarşamba

ISPANAKLI YOĞURT ÇORBASI


BENİM OĞLUM GİBİ, İŞTAHSIZ ÇOCUKLARI OLANLAR EMİNİM BENİ ANLAYACAKLARDIR. YEMEYİNCE, YEDİRMEK İÇİN, BESİNLERİ ÇEŞİTLİ ŞEKİLLERE SOKUP ÇEŞİTLİ ŞEYLER DENERKEN NELER NELER ÇIKIYOR ORTAYA... BU TARİFTE ÖYLE BİR GÜNDEN... ISPANAK SEVENLERİN SEVECEĞİ BİR LEZZET...
MALZEMELER
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 BARD YOĞURT
  • 1 YUMURTA SARISI
  • 3-4 DAL ISPANAK
  • TUZ, KARABİBER

YAPILIŞI

YAĞLAR VE UN TENCEREYE ALINIR. UNUN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVRULUR. YAVAŞ YAVAŞ SU İLAVE EDİLİR. KAYNAMAYA BAŞLAYAN ÇORBAYA TEMİZLEYİP MİNİK DOĞRADIĞIMIZ ISPANAKLAR İLAVE EDİLİR. ISPANAKLAR HAŞLANINCA YUMURTA SARISI VE YOĞURTLA TERBİYESİ İLAVE EDİLİR. TUZU VE KARABİBERİDE İLAVE EDİLİNCE İKİ FIKIR DAHA KAYNATILIR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: BU ÇORBANIN ÜZERİNE SOS OLARAK, TEREYAĞDA KIRMIZI BİBER VE NANE YAKILIP DÖKÜLEBİLİR. BEN İÇİNDEKİ YAĞI YETERLİ BULDUĞUM İÇİN SOS YAPMADIM. TERCİH SİZE KALMIŞ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder