7 Nisan 2010 Çarşamba

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI
















Kabak çiçeklerini biz kendi bahçemizden topladık. Sabah çok erken saatte toplamak gerekiyor. Yoksa kabak çiçeklerinin ağzı kapanıyor. Annem çiçekleri sabah 6 gibi topladı. Semt pazarlarında kabak çiçeği bulmak çok zor ama bulursanız mutlaka deneyin. Fazla yaparsanız pişmeden saklama kaplarına koyup buzluğa koyabilirsiniz. İstediğiniz zaman üzerine suyunu döküp pişirilebiliyor. Kabak çiçeklerini topladıktan sonra iç çiçeklerini temizleyip yıkamak gerekiyor. Yıkadıktan sonra en kısa zamanda iç malzemeyi doldurmak gerekiyor. Yoksa çiçekler hemen kapanıyor. İç malzemeyi daha önceden hazırlayıp kabak çiçeklerini eve gelir gelmez doldurun.
Malzemeler
20 adet kabak çiçeği
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
tuz,nane,kimyon,tarçın,yenibahar
Yapılışı
Soğanı sıvıyağda kavurun.Pirinci ekleyip bir iki kez çevirin. Salçasını ekleyip kavurun. Dolmalık üzümleri katıp 1 su bardağı sıcak suyla pirinçlar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra baharatlarını ekleyip 10 dakika dinlendirin. Kabak çiçeklerinin içine 1'er tatlı kaşığı içten koyup kenarlarını kapatın. Tencerede hafif uçları birbirine değecek şekilde dizin. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip porselen kapakla üzerini kapatın. Kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder