8 Nisan 2010 Perşembe

KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI
















Malzemeler
20-25 adet kabak çiçeği
1 çorba kasesi beyaz peynir
1 tatlı kaşığı un
pulbiber
nane
1 tane yumurta
ayrıca
2 çorba kaşığı un
1 tane yumurta
tuz
su
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Kabak çiçeklerinin ucundaki sivri yerlerini kesin. Peynirin içerisine un, yumurta ve baharatları koyup yoğurun. Kabak çiçeklerinin içerisine doldurun. Kabak çiçeklerini bulamak için bir kaba unu boşaltın yumurtayı kırıp tuzu katın. Biraz su ekleyip boza kıvamına getirin. Kabak çiçeklerini bu harca bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın.
Not: Biz kabak çiçeklerini bizim bahçeden sabah erkenden topladık. Toplamaya geç kalınırsa hemen kapanıyor. Toplandıktan sonrada fazla bekletmemek gerekiyor çünkü kapanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder