7 Nisan 2010 Çarşamba

KAĞIT KEBABI



Son derece basit ve lezzetli bir yemek. Diyet yapanlar içinde son derece uygun. Hemen denemenizi öneririm;)

MALZEMELER:

(İSTEDİĞİNİZ SEBZELERLE YAPABİLİRSİNİZ)

1 Kabak
1 Patlıcan
2 Patates
1 Soğan
200-300 gr Kuş başı doğranmış dana eti

ETİN MARİNESİ İÇİN:

2 Diş sarmısak
2 Yemek kaşığı yoğurt
2-3 Yemek kaşığı kadar zeytin yağ
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, kara biber, kekik, pul biber


YAPILIŞI:Sebzelerimizi istediğimiz büyüklükte yıkayıp doğrayalım. Bir kasede üzerine sıvı yağ ve tuz gezdirip harmanlayalım. Tıpkı fırında kızartma yapar gibi. Etlerimizi kuş başı doğrayıp biraz marine edilmiş olursa daha lezzetli oluyor.
Marine için tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım. Etlerimizi bu sosla bulayıp buzdalabında en az bir saat bekletelim. Doğradığımız sebzeleri bir parça yağlı kağıda dökelim. Üzerinede marine ettiğimiz etlerimizi koyalım bir güzel kağıdımızı kapatalım. Tepsimize koyalım ve 200 derecede kontrol ederek pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder