6 Nisan 2010 Salı

Kahvaltı Önerileri

Kahvaltılar reçelsiz olmaz.Helede anneciğin dillere destan reçelleri olunca bir farklı olur masamız...
O gün biraz telaş olunca ekmeklerin fırından çıkmış görüntülerini sizlerle paylaşamadım.Tost ekmeklerini denemenizi tavsiye ederim..Sizler aralarına farklı alternatifler düşünebilirsiniz..Fakat baba ve çocuklar bu haliyle çok seviyorlar..Belki yarına veya Pazar gününe farklı bir seçim olarak masalarınızı süsleyebilir..Şimdiden afiyetler olsun...!

AYVA REÇELİ..
DSC01467
Tost ekmekleri Komşu Fırından..Denemediyseniz hemen denemenizi tavsiye ederim..Ekmeklerin buzdolabından çıkıp fırına girmeden önceki hali..))
DSC03223
Malzemeler
2 paket büyük tost ekmeği
Sucuk
Taze kaşar
3 yumurta
4 su bardağı Süt
Tereyağ
Hazırlanışı
Borcam hafifçe yağlanır.
Tost ekmekleri tek sıra olarak dizilip üzerlerine hafifçe tereyağ sürülür.
Üzerlerine sucuk dilimleri ve kaşar dilimleri yerleştirilir.
Üzerlerine tekrar aynı malzemelerden konulup,tekrar ekmek dilimiyle kapatılır.
3 dilim ekmek olmuş olacak..
Süt yumurtalar çırpılıp ekmeklerin üzerine dökülüp buzdolabında 1 gece bekletilir.
(ekmekleri geceden hazırlamak iyi oluyor.)
Ertesi sabah fırına verilip 2o dk pişirilir.Almaya yakın üzerlerine kaşar dilimleri
konulur.Sonrada afiyetle yenilir..Fotoğraftaki buzdolaptan çıkmış hali..Geçen hafta
kahvaltıya gelen misafirlerimiz için hazırlamıştım..))
DSC03211
Patates kavurmasıda yine o günden..Bu sefer soğanını biraz fazla kaçırdığım için ıslak ıslak oldu..Normali 3 soğandı ben 4 doğramışım farketmeden..Patateslerde 7 adetti(orta boy)..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder