7 Nisan 2010 Çarşamba

KALIPTA MANTI


MANTIYI ÇOK SEVİYORUM. BİR KAÇ ÇEŞİDİNİ YAPIYORUM. BU EN KOLAY TEMBEL İŞİ OLANI:) BU KALIPLARDAN GÖRÜPTE KULLANMAMIŞ OLAN VARSA DİYE TARİFİ YAYINLAMAK İSTEDİM...


BU ARADA MANTIMDA, SİNANGİLDEN GELEN MANTI UNUMU KULLANDIM. ÇOK MEMNUN KALDIM. SİNANGİLE TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM, BU UNU HERKESE TAVSİYE EDİYORUM.

MALZEMELER


HAMUR İÇİN


  • 1 YUMURTA
  • 3 ÇAY BARD ILIK SU
  • TUZ
  • SİNANGİL MANTI UNU (YOKSA NORMAL UNDA KULLANABİLİRSİNİZ)

İÇ MALZEME İÇİN

  • KIYMA
  • KURU SOĞAN RENDESİ
  • TUZ, KIRMIZIBİBER, KARABİBER

ÜZERİNE


  • SARIMSAKLI YOĞURT
  • KIRMIZI BİBER
  • TEREYAĞ

YAPILIŞI

HAMURU İÇİN ÖNCELİKLE YUMURTA SU VE TUZU KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN YAVAŞ YAVAŞ UNU İLAVE EDİP YOĞURUYORUZ. HAMUR DİNLENİRKEN İÇ HARCIMIZI YOĞURUP HAZIR EDİYORUZ.


HAMURU MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLARA BÖLÜP KALIP BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIYORUZ. KALIBIMIZI UNLAYIP BİRİNCİ YUFKAYI KOYUYORUZ. ALTI BOŞLUK OLAN KUTUCUKLARA KIYMALI HARÇTAN KOYUYORUZ. ÜZERİNE İKİNCİ YUFKAYI KOYUP UNLUYORUZ. MERDANE YARDIMIYLA HERYERİNİ İYİCE BASTIRIYORUZ. DAHA SONRA KALIBIMIZI TERS ÇEVİRİP MANTILARIMIZI ÇIKARTIYORUZ.


TUZLU, YAĞLI, KAYNAR SUDA HAŞLIYORUZ. HAŞLANAN MANTILARIMIZA AZ MİKTARDA, ERİTİLMİŞ SIVIYAĞ VE TEREYAĞ KARIŞIMI İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ Kİ BİRBİRİNE YAPIŞIK KALMASIN. ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT VE KIZDIRILMIŞ KIRMIZI BİBERLİ TEREYAĞ GEZDİRİYORUZ. AFİYETLE YİYORUZ...



BU FOTOĞRAFLAR, YAPILIŞ AŞAMASINI DAHA İYİ ANLAMANIZA YARDIMCI OLACAKTIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder