7 Nisan 2010 Çarşamba

KALP YAŞ PASTA



BU PASTAYI YILDÖNÜMÜ İÇİN YAPTIM O YÜZDEN KALP ŞEKLİNDE YAPMAYI UYGUN GÖRDÜM. SİZ YUVARLAK YADA KARE YAPABİLİRSİNİZ...

BU TARİFİMİ, "PASTA SÜSLEME TEKNİKLERİ" ETKİNLİĞİ İÇİN DÜŞBAHÇESİNE YOLLUYORUM... ASLINDA AKLIMDA O KADAR ÇOK PASTA SÜSLEME FİKRİ VARKİ ETKİNLİK BİTENE KADAR UMARIM BAŞKA TARİFLERDE YAPABİLİRİM... BU BASİT BİR SÜSLEME OLDU AMA, SANIRIM BASİT SÜSLEMELEREDE İHTİYAÇ VARDIR :))
PANDİSPANYA İÇİN
  • 4 YUMURTA
  • 4 FİNCAN TOZ ŞEKER
  • 1 FİNCAN SÜT
  • YARIM FİNCAN SIVI YAĞ
  • 6 FİNCAN UN
  • 1 PK KABARTMA TOZU

ARA KREMA İÇİN

  • 2 SU BARD SÜT
  • 4 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 SU BARDAĞINDAN AZ TOZ ŞEKER
  • 1 PK VANİLYA
  • ÇEYREK PK MARGARİN

ÜZERİNE PAKETTEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ KREM ŞANTİ

80 GR BİTTER ÇİKOLATA

80 GR BEYAZ ÇİKOLATA

YAPILIŞI

PANDİSPANYA İÇİN YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. ARDINDAN SIVI MALZEMELER VE ARDINDAN KURU MALZEMELER KATILIP KEK HAMURU HAZIRLANIR. 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA İKİYE BÖLÜNÜR. KALP ŞEKLİNDE KESİLİR.

ARA KREMA İÇİN MARGARİN VE VANİLYA HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIR. MUHALLEBİ PİŞİRİLİR. MARGARİN VE VANİLYA İLAVE EDİLİP MİKSERLE ÇIRPILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR.

PASTAMIZIN YANLARI İÇİN ÇİKOLATALAR BENMARİ USÜLÜ ERİTİLİR. KALP ŞEKLİNİ VERDİĞİMİZ KEKLERİN ARASINA ARA KREMADAN BOLCA SÜRÜLÜR. ÜZERİNE KREM ŞANTİ SÜRÜLÜR. PASTAMIZIN ETRAFI KADAR YAĞLI KAĞIT KESİLİR. ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATA YAĞLI KAĞIDA SÜRÜLÜR. PASTAMIZIN ETRAFI YAĞLI KAĞITTAKİ ÇİKOLATAYLA SARILIR. DOLABA KONUR. 3-5 DK SONRA KAĞIT YAVAŞÇA ÇIKARILIR. PASTAMIZIN ÜSTÜ KREM ŞANTİ İLE SÜSLENİR. BEN SÜSLEMELERDE NAR, RENKLİ PASTA SÜSÜ VE KÜÇÜK TOP ÇİKOLATALAR KULLANDIM. SİZ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERDE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder