8 Nisan 2010 Perşembe

KANDİL SİMİTİ

MÜBAREK ÜÇ AYLARIN İKİNCİ KANDİLİ, "MİRAÇ KANDİLİ" GELDİ ÇATTI... BENDE KANDİL İÇİN YAPMAK İSTEYENLERE KANDİL SİMİTİ TARİFİ VERMEK İSTEDİM... HEPİNİZİN KANDİLİNİ KUTLAR, HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLERİM....
MALZEMELER
  • 1 PK MARGARİN
  • 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 YUMURTA (BEYAZI ÜSTÜNE AYRILCAK)
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • TUZ
  • KABARTMA TOZU
  • 1 ÇAY KAŞIĞI MAHLEP
  • SUSAM

YAPILIŞI

YUMURTA BEYAZI VE SUSAM HARİÇ DİĞER MALZEMELERDEN HAMUR YOĞRULUR. İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE SİMİT ŞEKLİ VERİLİR. ÖNCE YUMURTANIN BEYAZINA DAHA SONRA SUSAMA BANDIRILIP FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder