6 Nisan 2010 Salı

Karamel Soslu, Vişneli Parfe


Böyle olur blogcunun vedası. Veda dediysem, öyle temelli değil, dinlenecek kadar. Dinlencemiz ne kadar sürer bilmiyorum. Toparlanma telaşesi arasında aceleye gelmiş olsa da yeni gönderim, çokça fotoğrafla süslemiş bulunuyorum. Bulur da bağlanabilirsem; kablosuz ağlarla sizlere göz atmaya çalışacağım. Kendinize iyi bakın değerli blog komşularım. Görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.


Söz verdiğim gibi parfe geliyor yine, hemi de vişneli, bir katı da kahveli. Bolca çıktığından bir baton kalıpta yaptım, bir de yuvarlak kalıpta. Hatta burada görüntülenmeyen küçük bir kase içinde de alta sade döşeyip, üst kata vişneli bir kat daha çıktım. Vişneleri azıcık pişiriyorsun ya tarifte, o zaman biraz suyu çıkıyor, canlı, kırmızı mı kırmızı. İşte bu suyu ister sos niyetine kullanın, ister sade harca katıp, pembe bir parfe elde edin. Tarif benden, dilediğiniz şekle sokmak, hatta dilediğiniz meyveyle çeşitlendirmek sizden.


Malzemesi:
3 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
200ml krema
Bir silme yemek kaşığı nescafe
İçi İçin:
500 gr vişne
1/2 çay bardağı tozşeker
Taban İçin:
1 küçük paket kare bisküvi (üzerinde piknik bisküvi yazar)

Karamel Sos İçin:
toz şeker
su
Hazırlama:
Temel olarak limonlu parfe ile aynı. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarılarını toz şeker ile karıştırıp, mikserle çırpın, kremayı ekleyip yeniden çırpın. Akları çırparak kar haline getirin. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Serleşmesi için buzdolabında on dakika bekletin. Çırpılmış kremalı yumurta sarısı, kar haline getirilmiş yumurta akı, bir de krem şantiyi karıştırın.

Karışımı ikiye bölün, yarısını buzdolabına koyun. Kalan yarısına nescafeyi katıp karıştırın ve kenarları yüksek, uzun bir kalıba dökün. Buzluğa koyup biraz sertleşene kadar bekletin.Bu arada çekirdekleri çıkarılmış vişneleri tozşekerle birlikte ksık ateşte iki dakika pişirin. Soğuduktan sonra, buzluktan çıkarıp üzerini biraz çukurlaştırdığınız parfenin üzerine vişneleri yayın. Sade parfeyi üzerine ikinci bir kat olarak yayın. En üste kalıbın üzerini tamamen kaplayacak şekilde sütle ıslattığınız bisküvileri bir kat dizin. Üzerini folyo veya strech filmle kapatıp dondurucuda beş altı saat bekletin.Yapılışını daha önce anlattığım karamel sos ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Bu tarif de Kırmızı Meyveler Etkinliği için Tuğba Hanım'a gidiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder