8 Nisan 2010 Perşembe

KARAYEMİŞ KAVURMASI
















Malzemeler
1 kase tuzlanmış karayemiş
1 adet soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayın. Sıvıyağda soğanları pembeleşene kadar kavurun. Çekirdekleri çıkmış karayemişleri soğanlara ilave edin. 5 dakika kadar kavurun. Servis yapın.
Karayemişler Ağustos veya Eylül ayında toplanır. Çürüklerinden ve saplarından ayırın. Yıkayıp plastik bir kaba koyun. Tuzla biraz karıştırıp sabaha kadar bekletin. Sabah bir kavanozun içine bir kat tuz, bir kat karayemiş olarak diziyorsunuz. Azına kadar su doldurup kabı ve serin ve ışık almayan bir yerde bekletin. 1 ay sonra kullanılabilirsiniz. Kullanıcağınız zaman istediğiniz miktarda alıp akşamdan suya koyun.
Giresun görele yöresine ait bir yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder