8 Nisan 2010 Perşembe

KARIŞIK TURŞU






















Malzemeler
yarım kilo kornişon salatalık
1 kilo sivri biber
1 kilo yeşil domates
2-3 tane havuç
2 kafa sarımsak
1 tane limon
1 demet maydanoz
2-3 tane kırmızı biber
2-3 tane acı biber
4 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı
Sebzeleri yıkayın. Domatesleri dörde bölün. Salatalıklara iğneyle 2-3 delik açın. Havuçları soyup 4-5 'e bölün. Sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın. Limonu dilimleyin. Bütün malzemeleri bir bidona doldurun. Kaya tuzu ve limon tuzunu suda eritin. Bidonu ağzına kadar bu suyla doldurun. Üzerine bir ağırlık koyun. Serin ve güneş almayan bir yerde tutun. 15-20 gün içinde kullanıma hazır olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder