8 Nisan 2010 Perşembe

Karnıyarık

KARNIYARIK:

Sebzelerde ve meyvelerde mevsimine uygun tüketmekten yanayım. Özellikle kışın yaz sebzelerinden uzak kalmakta fayda olduğunu söylüyor uzmanlar.
Eskiden turfanda vardı hasretle beklenir,  ilkbahardan sonra çıkan meyve ve sebzelerin kokuları, tatları bir başka olurdu.
Şimdi herşey var aromalar , tatlar yok malesef.
Bu karnıyarık yemeğide yazdan kalan bir  arşiv fotoğrafı .  Fotoğraflara bakarken karnıyarığı görünce mis gibi kokdu burnuma:) bu postu eklemek istedim:)

Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletirlir, sudan çıkartılıp iyice kurulanır. Ayçiçek yağında patlıcanlar kızartılır.
İÇİ.  kıyma miktarını  patlıcan adeti ile belirlenir. örneğin beş patlıcana 200 gr gibi kıyma yeterli olucaktır.
bir baş kurusoğan doğranır. çok az sıvıyağ konur bir iki çevrilir kıyma eklenir. maydonozlar ince kıyılır. bir adet yeşil biber ince doğranır , bir domates minik doğranır bunlarda eklenir. 
tuz  , karabiber eklenir.
hazırlanan  iç patlıcanlara bir tatlı kaşığı ile doldurlur.
hazırlanan patlıcanların üzerine  birer sivri biber,  birer dilim domates,  bir dal maydonozla süslenir..
biraz ocakta  biraz da fırında olmak üzere pişen karnıyarık daha lezzetli olur.

*kalan iç ekmek arası yenir:) benim çocuklar karnıyarık yapınca içini yerlerdi:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder