8 Nisan 2010 Perşembe

Kaşar Peynirli Bonfile

Et yemekleri ile özellikle de kırmızı etle aram pek iyi olmasa da Prensesin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için mutlaka soframızda etli yemek bulunduruyorum. Kaşar peynirli bonfile de çok severek yediği bir yemek... Çok kez de benim davet sofralarımın ana yemeği bazen kaşar peynirli, bazen de peynirsiz.....

Gereken Malzemeler:
  • 4 parça dana bonfile(kişi sayısına göre miktarı arttırabilirsiniz)
  • 1 adet (orta boy) soğan
  • 1 kaşık domates salçası veya 2 adet domates
  • Rendelenmiş kaşar peyniri ( her bir bonfile parçası için bir dolu yemek kaşığı)
  • Zeytinyağı

Marine etmek için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • defne yaprağı

Garnitür için:

  • 2 adet (orta boy) patates
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • kekik, karabiber, istenirse kırmızı biber

Yapılışı:

  • Bonfileleri yıkayıp zeytinyağı, süt ve sirke ile hazırladığınız sosun içinde defne yaprağı da koyup 3-4 saat bekletin.
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sıvıyağın içinde hafifçe soldurun. Salçayı da (veya domatesi) ilave edip salçanın kokusu gidinceye kadar kavurun.
  • Marine sosu içindeki bonfileleri sos ile birlikte salçalı karışıma ilave edin.
  • Etler önce suyunu salmaya başlayacak, bu sırada ocağı kısık ateşe alın.
  • Kısık ateşte bonfileler suyunu çekinceye kadar pişirin. Gerekirse sıcak su ilave edip etlerin iyice pişmesini sağlayın.
  • Pişen etleri sosu ile birlikte ısıya dayanıklı bir cam kabın içine alın.
  • Bonfilelerin üzerine kaşar peynirini serpin , fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletin.
  • Yanında fırında baharatlı patates veya pilav ile servis yapabilirsiniz.

Fırında Baharatlı Patates ve Havuç

  • Patatesleri elma dilimi, havuçları halka şeklinde kesin.
  • Fırın torbasının içine bir tatlı kaşığı un döküp , torbanın ağzını kapatarak unun, torbanın her tarafına dağılmasını sağlayın.
  • Bir kabın içinde süt, zeytinyağı ve baharatları karıştırın.
  • Patates ve havuçları bu karışıma bulayıp torbanın içine koyun.
  • Torbanın ağzını kapatıp, bir iki yerden delik açın.
  • 180 derece ısıtılmış fırında sebzeler pişinceye kadar bekletin.
TEŞEKKÜR.....

Geçtiğimiz hafta önce Sevil ve Şehnaz' dan gelen dostluk bildirimi ve dün Sevdalı Tatlar'dan (Sevil) gelen bloglar arasındaki Güneş Işığı ödülü için tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Sevil yazısında ;

" Dostluğun anlamını bilen, sunulan değeri hak eden ve sunulana aynı değerde karşılık verenlere gelsin" diyerek 12 arkadaşından biri olarak beni bu ödüle layık görmüş.Çok teşekkür ederim.

Ben de dostluğu sözde değilde özde benimseyen, dostlarını ruhu ile seven tüm arkadaşlarıma bu ödülü gönderiyorum.......


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder