6 Nisan 2010 Salı

KAYISILI MARMELATLI MİLFÖYLER ( DANİSH)



Kayısı gülleri (Tarifi burada )




MİLFÖYDEN KAYISILI RÜZGAR GÜLLERİ (DANİSH)

Dilediğiniz kadar kare milföy hamurları (oda ısında bekletilmiş)
Kayısı marmeladı
Kayısı taneleri ( biraz ılık suda beklemiş ve kurutulup suyu alınmış)
Yumurta sarısı

Yapılışı
Milföyler ilk resimdeki gibi, köşelerden orta noktaya kadar kesilir
Sol uçtan daima orta noktaya kadar yapıştırılır
Yıldız şekli elde edilir
Yumurta sarısı sürülüp
Ortalarına suyu süzülmüş kayısı marmeladı konup
En üzerine kayısı taneleri bütün olarak yerleştirilir
Önceden ısınmış fırında 175* derecede yakmadan ! kurutmadan pişirilir !

Piştikten sonra kenar uçlarına fırçayla kayısı marmeladı sürülür ve
Mutlaka ılık yenmesi gerekir !!!!

Son zamanlarda çok ziyaretçilerim , misafirlerim olmakta, Evde olduğum günlerde de ,Zaman yetersizliği bana pratik çareler düşündürmüyor desem yeridir..
Senede çok azda olsa, böyle durumlarda imdadıma hazır milföyler yetişiyor.
Ailede yabancı gelinler olunca, yıllar önce onların mutfaklarından, kültürlerinden öğrendiğimiz ve çok sevdiğimiz bu lezzetlerden bizlerde payımızı almış oluyoruz.
Sizlerde çok çabuk hazırlanan bu harika kayısılı lezzeti denemediyseniz EĞER ,
ben de seve seve yapın arkadaşlar derim.

HEPİNİZE AFİYETLE , GÜZELLİKLERLE DOLU,YENİ BİR BAHAR HAFTASI GEÇİRMENİZİ DİLER,
SEVGİLERİMİ İLETİRİM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder