7 Nisan 2010 Çarşamba

KAYSERİ KATMERİ














MALZEMELER: 8 KİŞİLİK;
1 çorba kaşığı zeytinyağ
5 su bardağı un
yeterince su, tuz
İÇ İÇİN:1 paket margarin
6 çorba kaşığı tahin

YAPILIŞI:Hamur malzemesi için unun içerisine zeytinyağ,tuz azar azar su eklenerek yumuşak bir hamur yapana dek yoğurulur.Hamur 15-20 dakika dinlendirilir.Hamuru yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.İlk bezeyi mantı yufkası inceliğinde açın.Eritilmiş margarinin içerisine tahini katın ve açtığınız yufkanın üzerine bir kısmını döküp yayın.Kenarlarını içe doğru kıvırın ortasında büyükçe delik açarak dışa doğru rulo yapın.Yaptığınız rulonun ucundan koparıp hamuru sündürerek inceltin kendi etrafında tekrar rulo yapın.Bütün bezeleri bu şekilde yapıp küçük ruloları buzdolabında margarin ve tahin donuncaya dek bekletin .Daha sonra merdaneyle teker teker açıp yağsız teflon tavada veya elektrikli sacda arkalı önlü pişirin isterseniz domates peynirle dilerseniz bir kase hafif koyulukta şerbet yapıp servis yapın... Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder