7 Nisan 2010 Çarşamba

KAZAN KEBABI
















Malzemeler
4 adet patlican
250 gr kıyma
1 tane soğan
1 diş sarımsak
3 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
yenibahar
kekik
Yapılışı
Patlicanların saplarını kesip alacalı soyun. Kabuklu kısmı alta gelicek şekilde düz bir zemine dizin. Alacalı kısımlarına bıçakla aralıklı olarak verev kesikler atın. Kıymayı bir kaba alın, üzerine ince kıyılmış soğan, rendelenmiş sarmısak, tuz ve baharatlarını ekleyin. 1 kahve fincanı suda açtığınız salçayı da harca ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri patlicanların kesik yerlerine yerleştirin. Tencerede 2 tatlı kaşığı salçayı sıvıyağında biraz çevirin. Patlicanları üzerine dizip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder