8 Nisan 2010 Perşembe

KESTANELİ PİLAV




ÖNCELİKLE HERKESİN GEÇMİŞ KURBAN BAYRAMINI KUTLUYORUM. BİRAZ GEÇ OLDU BİLİYORUM AMA MALUM BAYRAM TELAŞESİ, EV, ÇOCUK DERKEN...
GELELİM KESTANELİ PİLAVIMIZA... YEMEK MASAMIN LEZZETLERİNDEN BİRİDE KESTANELİ PİLAVDI. İLK KEZ DENEDİM. KESTANEYİ HER TÜRLÜ ÇOK SEVERİM EMİNİM PİLAVADA ÇOK YAKIŞIR DİYEREK KOLLARIMI SIVADIM. PİLAV ÇOK GÜZEL OLDU GERÇEKTEN. ANCAK BEN TATLIYLA TUZLUYU HİÇ BİR ŞEKİLDE AYNI ANDA YEMEYİ SEVMİYORUM. TATLIYSA TATLI, TUZLUYSA TUZLU... İKİSİ AYNI ANDA AĞZIMDA OLMAMALI... NETİCEDE KESTANELER PİLAVA TATLILIK VERMEDİ. AMA KESTANELERİN TATLIMSILIĞI PİLAVI YERKEN AĞIZDA TATLILIK VERİYOR. (UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR:)) BUNCA AÇIKLAMADAN SONRA AĞIZ TADINA UYANLAR MUHAKKAK DENESİN DİYEREK TARİFİME GEÇİYORUM...
MALZEMELER
  • 1,5 SU BARD PİRİNÇ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • TUZ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
  • 2 AVUÇ KESTANE

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KESTANELERİ YIKAYALIM. SUDAN ÇIKARIP KESİK ATIP YAKLAŞIK 20-25 DK 190 C FIRINDA PİŞİRELİM. FIRINDAN ÇIKARIP KABUKLARINI SOYALIM. DİĞER YANDA YAĞLARI TENCEREYE ALALIM. ÖNCEDEN TUZLU ILIK SUYA KOYDUĞUMUZ PİRİNÇLERİMİZİ YIKAYIP İLAVE EDELİM. PİRİNÇLERİMİZİ KAVURALIM. ARDINDAN KESTANELERİ İLAVE EDELİM. TUZUNU VE KUŞ ÜZÜMÜNÜ İLAVE EDELİM. SICAK SUYUNU (BEN GÖZ KARARI KOYUYORUM) İLAVE EDİP KAPAĞI KAPATALIM. PİLAV KENDİNİ ÇEKİNCE KAPAĞIN ALTINA KAĞIT HAVLU KOYUP 15 DK KADAR DİNLENDİRİP SERVİS EDELİM... AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder