7 Nisan 2010 Çarşamba

KETE
















Bodrum'da serpil ve annesinin bize hazirladiklari keteler cok guzel olmustu.

Malzemeler.
1,5 kilo sut ,2 yumurta
20gr yas maya
250 gr margarin
az seker,tuz
aldigi kadar un .
Ic malzeme.
2oo gr tereyag
3 bardak un hafif kavrulur sogutulur.
Hazirlanisi.
Maya 1 bardak sut,seker karistirilir.Bir kabin icine sut,yumurta,tuz ,margarin ve maya konur karistirilir.Un ilave ederek iyice yogrulur uzeri kapatilir kabarmasi icin beklenir.
Mayalanan hamurdan portakal kadar beze alinir ince bir yufka acilir.Acilan yufkaya sivi yag surulur .Yufka koselerden ice katlanir kare elde edilir.
Elde edilen kare yufkanin ortasina 2 kasik kavrulmus un konur ve koseler uzerine kapatilir
Ketenin orta ve koselerine parmakla basilir acilmamasi icin .Diger hamurlar ayni sekilde hazirlanir uzerine yumurta sarisi surulur 180c isitilmis firinda pisirilir.
Keteler cok hafif olmustu yag fazla gibi gorunsede hic belli olmuyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder